Thursday, November 3, 2011

Its 7mth oledi! YipPiE!

Alhamdulillah... trsangatlah brsyukur krna skrg masih lgi brnapas dan sehat walafiat... walaupon kdang kala kshatan trgugat dek krna pembawakkan...

So far, baby ok, sehat alhamdulillah, n smakin mmbesar (1.2 kg now) dan agak nakal... Hiks! asik menendang aje... tersangat laa active! hasben pon brtambah hepi... walaupon kdang kala xcukop tido sbb aku slalu trjaga tgah2 mlm mintak makan... hehehehe...

Ttg rezeki plak, trsgt2 la brsyukur.. sjak pregnant ni, rezeki kami mmg melimpah ruah... walaupon aku dtanggong sepenohnye oleh hasben boncet!  Pegi mane2 ade je org bagi duit.... percaya atau tak, tapi tu mmg trjadik kat aku skrg nih...mak cakap rezeki baby... huhuh.. bby still dlm perot tapi dah ad rezeki...tapi itu lah yang tuhan janjikan kan??? 

Keperluan baby?? ade la beli sikit2... takot nak beli bnyk2.. sebab mak slalu pesan, jgn OVERexcited.. takot pape jadi...  nnti dah masuk 8 bln lebih bau beli bnyk2... bwt mase skrg cume dah beli tmpt tido die n baju die 3-4 pasang... sbb aku pnah dgr ade org 7bln dah boleh brsalin... tentang gender plak... aku mmg tiap2 bulan g clinic buat scan.. tapi hasben xmo tngok sex die... die ckp xkesah la.. jnji sumenye slamat n sehat...aku pn xkesah jntina anak ni... jnji sume slamat...





 Ya Allah, permudahkan segala urusankan, berilah aku kekuatan dan iman yang kukuh untuk menjalani hari2 sebagai bakal ibu.. Jadikanlah anak dalam kandunganku ini sebagai anak yang soleh, anak yang mahu mengamalkan ilmunya, anak yang bijak, anak yang comel dan jauhkanlah anak dalam kandunganku ini daripada sebarang penyakit.. Aku bermohon Ya Allah, agar semuanya selamat sehingga waktu aku melahirkan kelak... amin, amin, ya rabbal a'lamin....





2 comments:

Azlan Hasan said...

erk..punya laa lama aku tak dtg jengok blog ko smpai ko pregnant pun baru tau nih..anyway congratulation..baby nakal tu pentanda baik..at least dia active..bleh teman bapaknya main futsal nanti..hehehe

Regards,
-Strider-

MrS. SoPhiE's ♥ said...

hahaha.. aku pn begitu mlas skali nk mnghapdet belog nih... Thanx...
teman men futsal ye??? itu lah yg hari2 bapaknye berbisik kat perot aku nih! haishhh!