Monday, March 21, 2011

Cite H.A.N.T.U..... (Part 2)

sambungan dari kesah ~~ Cite H.A.N.T.U..... (Part 1)


Pkul 7.30pg bru kiteorg blah dr hakim. Hati aku msih lg kuat brdebar-debar.Yg lain aku xtau la.smpi kt dpn uma, aku tgok pintu uma dgn gate trbukak sluas-luasnye. ni kalo pncuri msuk ni, mmg kaye sbb laptop, wallet ngan Hp kiteorg smua tnggal cmtu aje. Bulu tngkuk aku msih meremang. Xde spe brani msuk uma tu dlu. Aku igt ade la 20-30 minit kiteorg duk trcanguk kt dpn uma sbb xde sape brani msuk. Ntah cmne agaknye, Hp Bob bunyi.Hati aku da xsdap. Jgn la kate antu tu call kiteorg soh msuk uma. Lan yg angkt. Pihak hospital call, katenye Naim ade kt wad emergency Hospital Klang, eksiden katenye. Pihak hospital kate ade miscall dr no Hp Bob ni, tu yang die call no Hp Bob.... OoooO baru aku pham. yg peliknye Naim eksiden???

Memasing da srba slah jdinya. Bingung pon iye jgak.Xtau samada nk mlawat Naim kt Hospital Klang or cri Salleh yg hilang. Akhirnye kite call tuan ruma utk tgok ap yg patut. Aku ngan Sam plak pegi Hospital tngok keadaan Naim cmne. Kalau mmg tenat sgt, aku infom yg lelain soh dtg la. yg lain aku soh cri Salleh keliling uma, tkut2 die kne sorok. Kami msing2 tawakal je. mse OTW g spital Klang ni, aku xtau la c Sam pecut smpi brape tp hti aku msih lg kuat ckp yg hal ni xabis lg.

Sampi hospital aku tros cri Naim. Sebak btol hti aku tngok Naim serius parah. Kaki die terok. Doctor kate kene lenyek dgn kete or smthing else la. kes die ni lnggar lari. Naluri aku kuat ckp yg umo Naim ni xpnjang sbb darah bnyk giler kuar. Sam plak xsnggup nk tngok. Aiir mata die dh brjurai-jurai cam aiir trjun. Doktor pon ckp yg die ni da nyawa2 ikan, xdpt nk tlg bnyk. Aku dduk kt tepi Naim, die boleh brckp lg tp sngkut2. Dia mintak maap sbb buatkn kiteorg jd susah. berulang2 kali die mintak maaf tp aku msih lg xdpt tngkap ap yg die ckap ni. Akhirnya dia meninggal dunia. Aku ggahkn hati nk tepon kawan2 lain nk gtau yg Naim dah meninggal. Aku tgok Sam dah trduduk kt tepi balkoni,dgn mata merah sbb nangis bnyk sgt. Xlame pastu parents Naim dtg. aku xsnggup nk tnggu lgi, n ajak Sam blik Shah Alam.

Sampai kt uma, aku tgok rmai gler org tgh crik Salleh tp xjmpe. Abis satu uma die gledah. Lastly ade org tua kat situ mintak tlg dgn sorg ustaz. Aku xigt ape nme ustaz tu, tapi lpas asar bru kiteorg jmpe Salleh dduk kt atas busut blkang uma. yg herannye dah 5-6 kali org crik tp xjmpe die kt situ.xkesah la.. jnji jmpe blik si Salleh ni.Kteorg pnye la suke jmpe si Salleh ni blk.Msing2 buat kputusan utk pindah dr umah tu hritu jgak. kbetulan plak kat sek7 [pintu blakang UITM] ada satu umah utk disewa.kiteorg pndah situ la.Brg2 Naim kiteorg angkut skali. Trus trang aku ckp aku mmg hangin gler tngok muke tuan ruma sbb xgtau yg uma ni "keras". ptut la die soh byar RM50 jek pastu xbg bwak brg byk2. Chisss....

Aku demam 3 hari............
Jenazah Naim pon slamat dkebumikan kt Raub, Pahang.....

Seminggu lpas tu, keadaan dh ok sket. Cuma Salleh je yg sakit2 bdn. Akhirnye mulut aku trgerak nk tanye Salleh ap yg brlaku sbnrnya sbb sblm Naim meninggal tu dia ada ckap soh tanya Salleh satu rahsia. Rupenye mse 1st day kiteorg msok uma tu, Naim ngan Salleh da buat hal.Die g cngkul busut kt blakang uma tu. C Naim plak boleh kuis2 dgn kaki die. Mgkin psal tu kaki die eksiden kot [dlm hati aku la].Pastu Salleh cite la, kn ade mlm yg kiteorg satu uma kna kacau tu, die dgn naim pon kna jgak. Tapi antu tu siap kjar diorg smpi kt jln. Diorg punye la cuak smpi lari kt tgh jalan. Ntah mne dtg kete tetiba je hentam diorg. Naim trcampak kt tgh jln, yg salleh plak ke tepi jln.Dtg kete len tros lenyek kaki Naim.Pastu Salleh kate die tros xsedar smpilah kietorg jmpe die kt busut tu.Yang peliknya mcm mne die bleh dduk kt ats busut tu sdangkan dia kata dia da lari kt tgh jln besar? Nape Naim sorg je yg kene terok sgt tapi salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnar. Xlame lpas Salleh cite dgn aku, die jtuh sakit. Xtau la skit ap, tp 3bln lpas tu die mninggal. Fmili die sndri bingung sbb doctor pn sndri xtau ap penyakit c Salleh. Tapi aku yakin kes ni ada kaitan dgn busut yg diorg g gali tu.Aku dgn geng2 len smpat mnziarah Arwah Salleh. Pling xtahan, Bob. sbb die roomate dgn Naim. mmg aku tau die sdih sgt.. Yg xboleh aku lupe, kiteorg sume nangis mse angkt jenazah Salleh.Rase sedih sgt mase tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar, Wak, Bob dgn Lan, smua skali slmt abeskan pngajian kt UITM ni, buat Naim ngan Salleh, kiteorg ttap akn igt ko smpi bebila... Al-Fatihah...

oopss uma bungalow kt seksyen 2 tu smpi skrg ad lagi (gaknye). Tiapkali aku lalu kt area situ mesti aku rase sedih sgt. Lg satu, mase last kiteorg kt uma u, Wak ad trtinggal Hp dia kt blik atas. So, pada sesiapa yg berani, bolehla amek Hp tu, tp itupon kalau korg brani la..

sekian....





Korang pkir la... mende ni nk prcaye xboleh, sbb mende ni slah satu ciptaan Allah yg Esa.. tp lau trlalu taksub smpi takut dgn mende ni pn xboleh... khurafat n mnduakan yg Maha pncipta pulak... yg pnting, kesah yg aku bace kt email opis, n aku ceritakan blik kt korg ni, adalah kesah benar okies!
Renung2kn dn slmt Beramal.............

3 comments:

qellissa said...

aritu akk pg shah alam..nampak lah umah banglo tu..seram siot..

Apple Merah ♥ said...

akk pon tau ke cite ni?

qellissa said...

op koz lah tau..da duduk key ell...citer lama ni..baru tersebar..hiihihi..